fbpx

TILLSATT: SÖKES – Operativ Gruppchef IT

logo_transdev

Operativ Gruppchef IT

Transdev Group är ett av världens ledande operatör inom kollektivtrafik. Med 83.000 anställda i 19 länder, drivs 41.000 fordon och 22 spårvagnssystem. 2014 omsattes 6,6 miljarder euro.

Vill du vara med och driva utvecklingen av framtidens persontrafik?

Vår verksamhet står inför spännande utmaningar;

 • nya aktörer på marknaden till följd av den snabba digitaliseringen, t ex Lyft & Uber
 • självgående fordon
 • ökad efterfrågan på mer personlig rörlighet och rörlighet som en tjänst i stället för ett transportsätt

ARBETSUPPGIFTER

I rollen som gruppchef har du det operativa ansvaret för samtliga leveranser för IT-driftrelaterade förvaltningsobjekt och tillhörande projekt. Du har personalansvar  för en grupp bestående av IT-tekniker, systemtekniker, projekt- samt förvaltningsledare, totalt fem medarbetare. Du ingår i ITs ledningsgrupp, deltar i IS/IT-rådet och rapporterar till IS/IT-Chefen.

Rollen innebär bl. a

 • Leveransansvar för gruppens förvaltningsobjekt (Trafiknära och administrativa system) och projekt
 • Projektledning av uppdragen inom gruppens leveransområde
 • Leverantörsstyrning
 • Personalledning inkl. lönesättning, medarbetarsamtal och kompetensutveckling
 • Vidareutveckla Transdevs projektstyrningsmodell och förvaltningsmodell
 • Råda och stödja utveckling av affärer och processer med hjälp av IT-stöd
 • Råda och stödja verksamheten och IS/ IT-funktionen i PPS, kravhantering, förstudier och leverantörsstyrning
 • Bevakning och införande av nya teknologier/arbetssätt t ex. moln och mobilitet

 

DIN BAKGRUND

För att lyckas i rollen tror vi du har pratisk ledarerfarenhet och är van att coacha team. Du har flerårig erfarenhet från projektledning och kravfångst. Du har akademisk utbildning eller motsvarande utbildning förvärvad på annat sätt.

 

VEM DU ÄR

Ovanstående erfarenheter är en förutsättning för att kunna ta dig an rollen men stor vikt kommer också att läggas vid dina personliga egenskaper.

Du kan kommunicera med olika typer av intressenter, allt ifrån leverantörer, beställare, medarbetare till ledning. Du har förmåga att hantera komplexa frågeställningar och balansera det långsiktiga mot det operativa. Viktiga egenskaper för rollen är strukturerad, resultatorienterad, analytisk, lyhörd, social, driven och kommunikativ.

 

VAD VI ERBJUDER

Som gruppchef inom IS/IT på Transdev får du en roll i en spännande bransch som dessutom fyller en viktig samhällsfunktion. Det här är en chans för rätt person att lyckas i en miljö där du kommer ha möjligheten att påverka dagligen. Varje dag kommer du arbeta tillsammans med hjälpsamma och jordnära kollegor som alla är dedikerade och ambitiösa.

Vi erbjuder dig utvecklande och spännande uppgifter. Vi erbjuder våra chefer och arbetsledare en ledarskapsutbildning (VAL) i fyra steg. Vi erbjuder också en rad olika utbildningar för nyanställda eller för dem som vill utvecklas i sin roll i företaget, exempelvis om miljöarbete, krishantering och mediaträning.

Välkommen till att bli en viktig del i Transdev!

Transdev Sverige AB driver persontrafik på uppdrag av regionala trafikhuvudmän, kommuner och landsting i hela Sverige och driver även egna kommersiella tåg- och busstrafiken. Transdev har specialiserat sig på att lösa kundernas resebehov genom att erbjuda transport via buss, tåg, spårvagn och båt. Transedv är en av Sveriges största operatörer av persontrafik.   Varje dag genomförs hundratusentals resor över hela landet med hjälp av Transdev eller något av deras varumärken: Flygbussarna, Båtbussarna, Flygbussarna Charter, Snälltåget och Styrsöbolaget. I Sverige finns 3700 anställda och huvudkontoret ligger i Bromma med gångavstånd till Sundbybergs station och Tvärbanan.

I denna rekrytering samarbetar vi med Verano. Har du frågor är du välkommen att kontakta Anders Fridh – 0722 101718 eller Lena Höjgren – 0733 982004. Maila din ansökan med rubrik: GRUPPCHEF IT till info@verano.se