fbpx

TILLSATT: Plattformsansvarig/IT-Arkitekt

Transdev Sverige är en del av den internationella koncernen Transdev med 83.000 anställda i 19 länder. I Sverige driver vi persontrafik med våra bolag och varumärken inom koncernen: Transdev Sverige, Merresor, Flygbussarna, Flygbussarna Charter, Båtbussarna, Snälltåget och Styrsöbolaget.

Är du redo att anta utmaningen som IT-Plattformsansvarig och driva utvecklingen av framtidens persontrafik?

Vår verksamhet står inför spännande utmaningar med en snabb digitalisering, självgående fordon och efterfrågan av nya tjänster.

 Ta steget in i en spännande och intressant bransch där du som IT-Plattformsansvarig har en nyckelroll. Din domän är arkitektur (SW/HW), integration & säkerhet där du ansvarar för att vi använder vår IT-plattform på bästa sätt.

 Vi erbjuder ett jobb där varje dag är en resa där du är med och påverkar, har stort ansvar och otroligt kul. Du kommer arbeta tillsammans med kompetenta och drivna kollegor med att utveckla samt underhålla en stabil, skalbar, säker samt långsiktigt hållbar IT-plattform. Du ingår i IS/IT:s ledningsgrupp.

 

Du kommer ansvara för:

–          icke funktionella krav

–          mjukvaru- och infrastrukturarkitektur

–          övergripande IT-säkerhet

 

Exempel på arbetsuppgifter

–          Aktivt stödja olika uppdrag med nya och befintliga lösningar

–          Stödja verksamhet och ta fram målbilder, handlingsplaner och riktlinjer kopplat till din domän

–          Säkerställa helhetslösningar ur ett utvecklings-, infrastrukturs- och säkerhetsperspektiv

–          Omvärldsbevaka, utvärdera och föreslå tekniska förändringar inom IT-plattformen

–          Inom ramen för IT-säkerhet ansvara för att t ex kontinuitetsplan finns för affärskritiska system, ALM, säkerhetsövervakning

 

Din profil

Du har ett brinnande intresse för teknik och kan snabbt sätta dig in i nya teknologier.  Du har en allmänbred kunskap inom säkerhet ur ett flerdimensionellt perspektiv. Du har erfarenhet av att driva och leda arkitekturarbete. Du har förmågan att se helheten och lösa problem.

För att lyckas i rollen behöver du kunna ta stort eget ansvar, vilja hjälpa andra, vara prestigelös, trivas med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du kan ”Prata IT” – så alla förstår! Lämplig bakgrund är universitetsutbildning inom IT, systemvetenskap eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Personliga egenskaper som är nödvändiga för att lyckas i rollen är:

–          Kommunikativ med en förmåga att interagera både med tekniker samt icke-teknisk personal

–          Förmåga att coacha, influera och motivera andra

–          Du älskar att jobba i team och att lösa problem på kreativa och innovativa sätt

–          Du är nyfiken, drivande och entusiasmerande

–          Du skapar struktur (ordning & reda) och utvecklar arbetssätt inom ditt område

Välkommen till att bli en viktig del i Transdev!

Transdev är en av Sveriges största operatörer inom persontrafik. Varje dag görs närmare 300 000 resor med oss från Haparanda i norr till Österlen i söder. Vi driver persontrafik på uppdrag av länstrafik, kommuner och landsting.

Vi driver också kommersiell tågtrafik i egen regi under varumärket Snälltåget. Inom Transdev ryms även varumärkena Merresor, Flygbussarna, Flygbussarna Charter, Båtbussarna, Bussakuten och Styrsöbolaget.

Transdev Sverige ingår i den internationella koncernen Transdev med verksamhet i 19 länder världen över.

Företaget deltar i en rad olika utvecklings- och forskningsprojekt och driver även egna projekt för att utveckla framtidens kollektivtrafik.

I Sverige finns 3700 anställda och huvudkontoret ligger i Bromma med gångavstånd till Sundbybergs station och Tvärbanan.

I denna rekrytering samarbetar vi med Verano. Har du frågor är du välkommen att kontakta Anders Fridh – 0722 101718 eller Lena Höjgren – 0733 982004. Maila din ansökan med rubrik: IT-PLATTFORMSANSVARIG till info@verano.se